Kom erachter: Welke Apple Watch heb ik?

Find ud af det: Hvilket Apple Watch har jeg?

Het exacte model van je Apple Watch bepalen kan om verschillende redenen cruciaal zijn, van het oplossen van problemen en weten welke functies voor jou beschikbaar zijn, tot wanneer je een gloednieuw Apple Watch bandje wilt kopen. Met een reeks modellen zoals de Apple Watch Ultra 2 en de Apple Watch Series 1 tot en met Series 9, inclusief de SE-edities, kan het een uitdaging zijn om je specifieke apparaat te identificeren. Gelukkig biedt het IMEI-nummer van je Apple Watch een eenvoudige manier om deze informatie te achterhalen, omdat het fungeert als een unieke identificatiecode voor modellen die geschikt zijn voor mobiele telefonie. In dit artikel wordt de IMEI-check naast andere methoden gebruikt om precies vast te stellen welk Apple Watch-model jouw pols siert.

Deze gids leidt je door het proces, te beginnen met hoe je het IMEI-nummer van je horloge kunt vinden en uit te breiden naar het gebruik van je iPhone of iPad voor modelidentificatie. We gaan dieper in op het ontcijferen van het model via de instellingenapp van de Apple Watch zelf, de betekenis van modelnummers en waar je online aanvullende informatie kunt vinden. Met stapsgewijze instructies is dit artikel bedoeld om het identificatieproces te vereenvoudigen en ervoor te zorgen dat je alle nodige informatie hebt om je Apple Watch beter te begrijpen.

De fysieke gegevens van je Apple Watch controleren

Volg deze praktische stappen om het model van je Apple Watch nauwkeurig te identificeren aan de hand van de fysieke gegevens:

Onderzoek de achterkant van je Apple Watch: Draai je Apple Watch om en inspecteer het gebied rond de sensorring nauwkeurig. Hier staat cruciale informatie gegraveerd, zoals de serie en het modelnummer. Op GPS-only modellen staat bijvoorbeeld meestal "Composite Back" samen met de serie, zoals "Series 8". GPS + Cellular-modellen vermelden daarentegen "Ceramic Back" en het serienummer.

Locatie serienummer: Het serienummer is een belangrijke identificatie en kan op twee plaatsen worden gevonden:

 • In de gleuf van de band: Verwijder de band voorzichtig door op de bandontgrendelingsknop te drukken en kijk in de gleuf.
 • Op de achterkant voor bepaalde modellen: Bij de Apple Watch 1e generatie staat het serienummer direct op de achterkant gegraveerd.

Controleer het materiaal en de details van de behuizing: Verschillende modellen hebben specifieke materialen en ontwerpdetails die kunnen helpen bij de identificatie:

 • Apple Watch Ultra 2: herkenbaar aan de natuurlijke titanium kast van 49 mm, oranje ring op de digitale kroon en keramische achterkant.
 • Apple Watch Series en SE modellen: Deze variëren in kastgrootte en materialen, zoals aluminium of titanium, en kunnen extra details bevatten zoals Ion-X glas of saffierglas, afhankelijk van het model.

Door goed naar deze fysieke kenmerken te kijken, kun je het specifieke model van je Apple Watch bepalen. Dit is de eenvoudigste methode, omdat je hiervoor geen instellingen hoeft te openen en het horloge gewoon kunt inspecteren. Dit is echter wel afhankelijk van je vermogen om dingen te beoordelen en vast te stellen die belastend kunnen zijn voor het blote oog. Als je er zeker van wilt zijn welk model je hebt, hebben we hieronder aanvullende stappen.

Je iPhone gebruiken om het model van je Apple Watch te bepalen

Om het model van je Apple Watch te identificeren met je iPhone, volg je deze eenvoudige stappen:

1. Open de Apple Watch app: Begin met het openen van de Apple Watch app op je iPhone. Deze app is standaard geïnstalleerd op alle iPhones die met een Apple Watch zijn gekoppeld.

2. Navigeer naar horlogedetails:

 • Tik op het tabblad Mijn horloge onder aan het scherm.
 • Selecteer Algemeen in de lijst met opties.
 • Tik vervolgens op Over.

3. Zoek modelinformatie:

 • Zoek in het gedeelte Over naar het item met het label Model. Hier zie je een modelnummer dat begint met een 'A' gevolgd door vier cijfers (bijvoorbeeld A2094).
 • Noteer dit modelnummer omdat het cruciaal is om je Apple Watch-model te identificeren.

4. Raadpleeg de modelnummertabel: Gebruik de tabel in de inhoud hieronder om het gevonden modelnummer te koppelen aan de bijbehorende Apple Watch-serie en kastgrootte. Bijvoorbeeld:

 • A1802 komt overeen met de Apple Watch 1e generatie, 38 mm.
 • A2094 is gekoppeld aan de Series 5 GPS + Cellular, 40 mm.

Deze methode zorgt ervoor dat je snel de specifieke serie en functies van je Apple Watch kunt bepalen zonder dat je het fysieke horloge nodig hebt. Daarnaast biedt de Apple Watch app functies om de horloge-instellingen aan te passen en nieuwe apps te installeren, waardoor het een veelzijdig hulpmiddel is om je apparaat te beheren.

Je Apple Watch identificeren met de instellingenapp

Om het model van je Apple Watch te identificeren met behulp van de instellingenapp, volg je deze precieze stappen:

1. Open de app Instellingen:

 • Druk op de digitale kroon van je Apple Watch om het Home-scherm weer te geven.
 • Tik op het instellingenpictogram, dat op een tandwiel lijkt.

2. Navigeer naar Algemeen > Over:

 • Scroll naar beneden en selecteer Algemeen.
 • Tik op Info om gedetailleerde informatie over je Apple Watch te bekijken.

3. Zoek model- en IMEI-informatie:

 • In het gedeelte Over vind je het modelnummer, wat een alfanumerieke code van 5 cijfers is die begint met een 'A'. A1977 geeft bijvoorbeeld een Apple Watch Series 4 aan.
 • Als je Apple Watch GPS + Cellular ondersteunt, wordt hier ook het IMEI-nummer weergegeven, essentieel voor mobiele service en unieke identificatie.

4. Raadpleeg de modelnummertabel:

 • Gebruik het modelnummer om de tabel in het artikel te raadplegen om de exacte serie en specificaties van je Apple Watch te bepalen. Series 8-modellen zijn bijvoorbeeld onder andere A2770, A2771 en A2772.

Door deze stappen te volgen, kun je gemakkelijk het specifieke model van je Apple Watch rechtstreeks op het apparaat zelf achterhalen, zodat je het nauwkeurig kunt identificeren zonder externe apparaten.

Modelnummers van Apple Watch begrijpen

Inzicht in de modelnummers van Apple Watch is essentieel voor het identificeren van de specifieke functies en mogelijkheden van je apparaat. Hier lees je hoe je deze nummers kunt ontcijferen:

 • Modelnummeridentificatie: Elke Apple Watch heeft een uniek modelnummer dat overeenkomt met de serie en specifieke functies. De Apple Watch Ultra 2 heeft bijvoorbeeld modelnummer A2986 voor Noord-Amerika, Europa en Azië-Pacific en A2987 voor China. Op dezelfde manier wordt de Apple Watch Series 9 geïdentificeerd met A2978 voor de 41mm-behuizing en A2980 voor de 45mm-behuizing.
 • IMEI-nummer hulpprogramma: Voor GPS + Cellular modellen biedt het IMEI-nummer essentiële informatie. Deze unieke identificatie helpt niet alleen bij het bevestigen van het model, maar bevat ook details over het netwerk en het land van productie. Het is cruciaal voor diensten zoals het ontgrendelen van het apparaat of het blokkeren in geval van diefstal.
 • Beveiliging en privacy: Houd je IMEI-nummer altijd vertrouwelijk om ongeoorloofd gebruik te voorkomen. Dit nummer is cruciaal voor het blokkeren of deblokkeren van je apparaat, en dus voor de veiligheid van je Apple Watch.

Door deze identificatienummers te begrijpen, kunt u gemakkelijk toegang krijgen tot gedetailleerde informatie over uw Apple Watch, wat zowel uw gebruik als de veiligheid ten goede komt.

Conclusie

In dit artikel hebben we de uitgebreide reis doorlopen om je Apple Watch-model te identificeren via een reeks methoden die variëren van het onderzoeken van de achterkant van je apparaat voor cruciale details tot het gebruik van je iPhone en de instellingenapp van de Apple Watch zelf. Door de beschreven stappen te volgen, beschik je nu over de kennis en hulpmiddelen die nodig zijn om de specifieke kenmerken van je Apple Watch model niet alleen te begrijpen, maar ook te verwoorden. Deze duidelijkheid verbetert niet alleen je gebruikerservaring, maar voorziet je ook van waardevolle informatie die relevant is voor het oplossen van problemen, het verkennen van functies en het overwegen van toekomstige upgrades. Als je bijvoorbeeld een nieuw Apple Watch Ultra bandje wilt kopen, kun je nu zien welke versie je hebt en de juiste maat krijgen.

Tot slot ontvouwt het onderzoek naar de modelnummers van de Apple Watch en het nut van het IMEI-nummer een wereld van inzicht in de identiteit en mogelijkheden van je apparaat. Gewapend met deze informatie ben je beter voorbereid om het technologische wonder om je pols volledig te omarmen. Bovendien kan het belang van het beschermen van je IMEI-nummer niet worden overschat, omdat het een belangrijke stap is in de beveiliging van je apparaat. Of je nu voor het eerst in de wereld van Apple Watches duikt of een doorgewinterde gebruiker bent die zijn kennis wil verdiepen, de stappen in deze gids hebben de weg vrijgemaakt voor een beter geïnformeerde en verrijkende Apple Watch-ervaring.

FAQ's

1. Kan ik het IMEI-nummer gebruiken om mijn Apple Watch te vinden?

Nee, de IMEI- en serienummers van je Apple Watch kunnen alleen het eigendom bevestigen als het apparaat is teruggevonden. Apple biedt geen service om verloren apparaten of hun huidige gebruikers op te sporen met behulp van deze nummers.

2. Hoe bepaal ik welk model mijn Apple Watch is?

Voer de volgende stappen uit om het model van uw Apple Watch te bepalen: Open de Apple Watch-app op je iPhone, tik op het tabblad Mijn horloge en tik vervolgens op Algemeen > Over. Zoek het modelveld, waarin een onderdeelnummer wordt weergegeven dat begint met "M". Tik op het modelveld om het volledige modelnummer te zien en vergelijk het met de modellijst van Apple om het specifieke model van je horloge te achterhalen.

3. Is er een IMEI-controle beschikbaar via Apple?

Ja, Apple biedt een manier om het IMEI-nummer te controleren. Ga naar appleid.apple.com, meld je aan met je Apple ID, ga naar het gedeelte Apparaten en selecteer je apparaat. Hier kun je het serienummer en het IMEI/MEID-nummer bekijken.

4. Welke informatie geeft het serienummer van een Apple Watch?

Het serienummer van een Apple Watch is cruciaal om het specifieke model van uw horloge te identificeren. Het is ook essentieel voor het gebruik van garanties of verzekeringen, omdat deze vaak gekoppeld zijn aan het serienummer van het apparaat.

Volledige lijst met modelnummers van Apple Watch per serie

Wat een primeur op het internet zou kunnen zijn, is dat we een volledige lijst met alle modelnummers van Apple Watch hebben gemaakt en ze per serie hebben gerangschikt in aflopende volgorde van uitgave. Dit is gedaan zodat je alle informatie die je nodig hebt op één plek kunt vinden. Wat wel moet worden opgemerkt, is dat er enige variatie bestaat als het gaat om modelnummers, afhankelijk van de regio. Dit is niet ongewoon in de technische wereld, maar het kan verwarring scheppen voor klanten die hun toestel in het buitenland hebben gekocht en het vervolgens mee naar huis hebben genomen of het online in een ander land hebben besteld. In de onderstaande lijst zijn de modelnummers voor de verschillende Apple Watch series voornamelijk die van de Europese regio, en de regionale verdeling is als volgt: Noord-Amerika, Europa, Azië-Pacific en China.

Om het nog ingewikkelder te maken, worden in de latere series Apple Watches specifieke modelnummers niet alleen toegewezen op basis van de grootte van het horloge of de connectiviteitsfuncties, maar ook de speciale edities, zoals de samenwerking van Apple met Hermés en Nike, en of het horloge gemaakt is van roestvrij staal of titanium.

Dus hoewel deze lijst uitputtend is, moeten lezers deze variaties in gedachten houden en misschien hun toevlucht nemen tot de andere manieren om te bepalen welke Apple Watch je hierboven hebt opgesomd.

Apple Watch Series 1

 • A1802 (38 mm)
 • A1803 (42mm)

Apple Watch Series 2

 • A1757 (38mm)
 • A1758 (40mm)

Apple Watch Series 3

 • A2291 (38mm)
 • A2292 (42mm)

Apple Watch Series 4

 • A1977 (40mm) - Apple Watch Series 4 GPS
 • A1978 (44 mm) - Apple Watch Series 4 GPS
 • A1975 (40mm) - Apple Watch Series 4 GPS + Cellular
 • A1976 (44 mm) - Apple Watch Series 4 GPS + Cellular

Apple Watch Series 5

 • A2092 (40 mm) - Apple Watch Series 5 GPS
 • A2093 (44 mm) - Apple Watch Series 5 GPS
 • A2094 (40 mm) - Apple Watch Series 5 GPS + Cellular
 • A2095 (44 mm) - Apple Watch Series 5 GPS + Cellular

Apple Watch Series 6

 • A1860 (38mm) - Apple Watch Series 6 GPS + Cellular
 • A1861 (42 mm) - Apple Watch Series 6 GPS + Cellular

Apple Watch Series 7

 • A2473 (41 mm) - Apple Watch Series 7 GPS
 • A2474 (45 mm) - Apple Watch Series 7 GPS
 • A2476 (41 mm) - Apple Watch Series 7 GPS + Cellular
 • A1861 (45 mm) - Apple Watch Series 7 GPS + Cellular

Apple Watch Series 8

 • A2770 (41 mm) - Apple Watch Series 8 GPS
 • A2771 (45 mm) - Apple Watch Series 8 GPS
 • A2773 (41 mm) - Apple Watch Series 8 GPS + Cellular
 • A2775 (45 mm) - Apple Watch Series 8 GPS + Cellular

Apple Watch Series 9

 • A2978 (41 mm) - Apple Watch Series 9 GPS
 • A2980 (45 mm) - Apple Watch Series 9 GPS
 • A2982 (41 mm) - Apple Watch Series 9 GPS + Cellular
 • A2985 (45 mm) - Apple Watch Series 9 GPS + Cellular

Apple Watch SE (Gen 2)

 • A2722 (40 mm) - Apple Watch Series SE (Gen 2) GPS
 • A2723 (44 mm) - Apple Watch Series SE (Gen 2) GPS
 • A2725 (40mm) - Apple Watch Series SE (Gen 2) GPS + Cellular
 • A2724 (44 mm) - Apple Watch Series SE (Gen 2) GPS + Cellular

Apple Watch Ultra

 • A2684 (49 mm) - Apple Watch Ultra GPS + Cellular

Apple Watch Ultra 2

 • A2986 (49mm) - Apple Watch Ultra 2 GPS + Cellular

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.