Xplora smartwatch-handleiding: Alles wat je moet weten

Xplora smartwatch Guide: Alt hvad du behøver at vide

Xplora smartwatch

Denk je erover om een smartwatch of misschien een mobiele telefoon voor je kind te kopen? Dan is dit een geweldige optie!

Deze korte handleiding zal je laten zien waarom dit nieuwe en ietwat obscure merk een geweldig alternatief is voor het kopen van een nieuwe telefoon of smartwatch voor je kind - dus blijf kijken!

Wat is een Xplora?

Een Xplora smartwatch, of mobiel horloge zoals het ook wel wordt genoemd, is een smartwatch ontworpen voor kinderen (en ouders).

Xplora werd in 2016 opgericht in Noorwegen en heeft sinds de oprichting als missie gehad om kinderen en jongeren kennis te laten maken met een verantwoord gebruik van technologie, beweging en avontuur aan te moedigen en ouders gemoedsrust te geven terwijl hun kinderen op pad zijn.

Het bedrijf is sindsdien snel gegroeid en is marktleider geworden met meer dan een miljoen gebruikers wereldwijd.

Een Xplora horloge is een smartwatch die je kind op een verantwoorde manier laat kennismaken met technologie en digitale media. Dit kan geweldig zijn omdat je wilt dat je kind vertrouwd raakt met de technologie van de moderne wereld, maar tegelijkertijd wil je het beschermen tegen de negatieve aspecten van sociale media en andere digitale platforms.

Xplora is ook speciaal ontworpen voor kinderen en is daarom bestand tegen spelen en slijtage die gewone smartwatches niet kunnen weerstaan. Een Xplora horloge is gemaakt om elke dag door je kind gedragen te worden en moedigt fysieke activiteit en beweging aan.

Wat doet een Xplora?

Nu je weet hoe Xplora verschilt van andere smartwatches, wil je misschien weten wat het eigenlijk doet.

Zoals we al zeiden, is het horloge ontworpen om door kinderen te worden gebruikt, maar het heeft ook veel te bieden voor ouders. Het is gewoon een familiehorloge. Er zijn verschillende modellen in het Xplora-assortiment met verschillende functies en opties, maar dit is wat ze allemaal gemeen hebben:

Beperkt contact met de buitenwereld: Of het nu een X6Play of XGO3 is, het horloge is volledig losgekoppeld van internet en sociale media. Dit betekent dat je er als ouder zeker van kunt zijn dat je kind niet onbewust wordt blootgesteld aan de meer negatieve elementen van sociale media en het internet zonder dat jij het weet, wat niet het geval is met een mobiele telefoon of een gewone smartwatch. Dit strategisch geplaatste contact betekent echter niet dat het horloge is afgesloten van communicatiemogelijkheden, maar u kunt via een ouderlijke app bepalen met welke mensen uw kind contact moet kunnen opnemen. Met het horloge kan je kind dan bellen of spraakberichten sturen naar deze contactpersonen - soepel, gemakkelijk en veilig. Met de ouderapp kun je ook de functies van het horloge uitschakelen tijdens schooluren om afleiding te voorkomen.

Veiligheid op het gebied van GPS en gegevens: Met de ouderapp kun je ook precies zien waar de smartwatch en je kind zich in realtime bevinden - zodat je je nooit zorgen hoeft te maken. Met de app kun je ook bepaalde gebieden, of "zones", als veilig instellen, zodat je een melding op je telefoon krijgt wanneer je kind bijvoorbeeld op school aankomt, de school verlaat om naar huis te gaan en wanneer ze thuis zijn. De beste en meest perfecte oplossing om een element van stress uit het dagelijks leven te verwijderen.

Als het gaat om informatie over de verblijfplaats van je kind, is het ook belangrijk om je veilig te voelen als het gaat om gegevens. Alle informatie en communicatie op het apparaat is daarom versleuteld en alle gegevensopslag is GDPR-compliant.

Activiteiten: Xplora stimuleert ook beweging en spel om een goede balans te vinden tussen fysieke activiteit en schermtijd. Om dit te bereiken hebben ze een activiteitenplatform gecreëerd dat gratis is voor alle gebruikers. Dit platform is geïntegreerd met de stappenteller van het horloge en zet de stappen die je kind zet om in virtuele munten - maar daar houdt deze unieke ervaring niet op. Deze munten kunnen vervolgens worden gebruikt om verschillende prijzen vrij te spelen, zoals het spelen van spelletjes of deelnemen aan verschillende avonturen en activiteiten - een geweldige manier om in beweging zijn te associëren met iets positiefs.


Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.