Wat kan een smartwatch zonder telefoon?

Hvad kan et smartwatch gøre uden en telefon?
Smartwatches zijn de laatste jaren sterk geëvolueerd. Met topfuncties als GPS, hartslagmonitoring en fitnesstracking zijn ze niet langer alleen een uurwerk. Maar wat als je je telefoon niet in de buurt hebt? Kan een smartwatch nog steeds werken zonder die telefoon? Het antwoord is ja. In deze blog onderzoeken we wat een smartwatch kan doen zonder telefoon.

Bellen en sms'en zonder telefoon


Je smartwatch kan net als je telefoon bellen en sms'en, maar normaal gesproken moet je daarvoor je telefoon in de buurt hebben. Sommige smartwatches worden nu echter geleverd met LTE-connectiviteit, wat betekent dat ze zijn uitgerust met een mobiele radio zodat ze zonder tethering kunnen werken. Hierdoor kun je direct vanaf je horloge bellen en sms'en zonder dat je je telefoon bij je hoeft te hebben.

Controleer uw gezondheid en conditie


Smartwatches zijn de ultieme gezondheids- en fitnesstrackers. Of u nu stappen telt of kilometers bijhoudt, veel horloges kunnen uw activiteitsniveau, hartslag en andere fitnessgegevens bijhouden. Je hebt je telefoon niet nodig om je training op te nemen en te volgen, want de meeste smartwatches hebben ingebouwde sensoren zoals GPS, hartslagmeting en waterbestendigheid. Sommige kunnen zelfs je ECG opnemen zonder je telefoon, dus als je op zoek bent naar een trainingsmaatje, zal je smartwatch je steunen.

Naar muziek luisteren


Muziek is een geweldige motivator, vooral tijdens het sporten. Met de meeste smartwatches kun je muziek rechtstreeks streamen vanuit de ingebouwde muziek-app, zodat je zonder je telefoon naar je favoriete deuntjes kunt luisteren. Als je een eigen muziekcollectie hebt, maak je dan geen zorgen, de meeste smartwatches hebben genoeg opslagruimte om je favoriete beats op te slaan.

Betalen voor aankopen


Smartwatch betalen wordt steeds populairder. Je kunt gemakkelijk betalingen doen met je horloge via Apple Pay, Google Pay of Samsung Pay. Deze functie komt van pas als je aan het hardlopen bent en een drankje of snack uit de automaat wilt pakken zonder je telefoon en portemonnee mee te hoeven nemen.

Apps installeren


Je kunt apps installeren op je smartwatch zonder dat je verbinding hoeft te maken met je telefoon. Dit kan van alles zijn, van eenvoudige spelletjes tot geavanceerde wearables waarmee je je smart home-apparaten kunt bedienen. Met de beschikbaarheid van apps van derden zijn de mogelijkheden voor functionaliteit eindeloos.


Een smartwatch zonder telefoon kan nog steeds veel van de functies uitvoeren waarvoor je een telefoon nodig hebt. Met de nodige ingebouwde connectiviteit en tal van beschikbare sensoren is een smartwatch alles wat je nodig hebt om de hele dag door vermaakt, verbonden en gemotiveerd te blijven. Het lijdt geen twijfel dat smartwatches de toekomst zijn van draagbare technologie en naarmate ze evolueren, zullen hun functies en compactheid toenemen en een heel nieuw niveau van gemak brengen.

Laat een reactie achter

Please note, comments must be approved before they are published

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.