Hoe de tijd wijzigen op Fitbit

How to change time on your Fitbit in 2023

Weet jij hoe je de tijd op je Fitbit verandert?

Kijk in deze blog voor eenvoudige instructies over hoe je de tijd op alle Fitbit trackers en smartwatches kunt wijzigen.

Als je je afvraagt hoe je de tijd op je Fitbit kunt veranderen, ben je hier aan het juiste adres. Een nauwkeurige tijd op je Fitbit-fitnesstracker is essentieel voor het bijhouden van je dagelijkse activiteit en vooruitgang. Gelukkig is het veranderen van de tijd op Fitbit-apparaten een snel en eenvoudig proces dat in slechts een paar stappen kan worden uitgevoerd. In deze blog geven we je stap-voor-stap instructies zodat je de klok op je Fitbit-apparaat eenvoudig kunt aanpassen zodat deze de juiste datum en tijd weergeeft. We laten je ook zien hoe je de tijdzone kunt instellen en hoe je kunt overschakelen van een 12-uurs naar een 24-uurs horloge.

Stapsgewijze handleiding

Het is makkelijk om te vergeten hoe belangrijk het is om de tijd bij te houden - totdat het te laat is! Maar serieus, een groot deel van je tijd gaat op aan tijdmanagement, of je nu een wekker gebruikt om 's ochtends op het juiste tijdstip op te staan, de klok controleert om er zeker van te zijn dat je de bus niet mist, bijhoudt hoeveel tijd je besteedt aan verschillende taken op je werk, enzovoort. Het is lang geleden dat je handmatig de tijd op je horloge moest veranderen door aan een klein knopje te draaien en te kijken hoe de wijzerplaten draaien. Dingen zijn eenvoudiger geworden en of je nu een smartwatch of een smartphone gebruikt om de tijd te controleren, ze vinden meestal je locatie en tijdzone en stellen automatisch de juiste tijd in. Het is tenslotte een slim apparaat.
Maar zelfs in onze moderne wereld, die verlost is van het handmatig instellen van de wijzerplaten door het horloge een paar keer per dag van de muur te tillen als het zomertijd is, heb je soms een beetje hulp nodig om er zeker van te zijn dat je je niet vergist. In onze gids vind je alle instructies die je nodig hebt om de tijd op je Fitbit met een paar tikjes te veranderen. We laten je zien hoe je de instellingen van je Fitbit aanpast, op welk deel van het scherm van de app het pictogram staat, hoe je je Fitbit-apparaat synchroniseert en zelfs hoe je het synchroniseert. Geloof ons, er is een eenvoudige oplossing voor alles. De tijd instellen op een Fitbit is niet veel moeilijker dan naar de instellingen gaan in de Fitbit app - dus laten we eens kijken hoe het moet.

Alle tijdsinstellingen

Eenvoudig gezegd: als je je tijdsinstellingen wilt bekijken, doe je dat in de Fitbit app of op de Fitbit website.

Alle tijdsinstellingen zijn beschikbaar in de Fitbit app. Zodra je de Fitbit app hebt geopend, klik je gewoon op je profielfoto (in de linkerhoek van de app). Hier vind je een aantal van je persoonlijke gegevens, en vanaf deze persoonlijke informatiepagina kun je verschillende instellingen wijzigen.

Als je de tijd op je Fitbit wilt veranderen, kun je dat doen door onderaan op Instellingen te klikken, waar je ook andere geavanceerde instellingen vindt. Maar omdat je Fitbit een smartwatch is en geen analoog horloge, hoef je zelf niet veel te doen. Je Fitbit en de Fitbit app laten je ontspannen met de automatische tijdzone synchronisatie (die automatisch wordt bijgewerkt naar je huidige tijdzone) zodat je niets hoeft te doen. Als vuistregel geldt dat de tijd op je Fitbit altijd accuraat is en het enige wat je hoeft te doen is je Fitbit synchroniseren om hem up-to-date te houden.

Tijdzones

Het is ook belangrijk om de tijd bij te houden als je op reis bent, of dat nu in het buitenland is of zonder de plaats waar je bent te verlaten.
Tegenwoordig is het mogelijk om automatisch een tijdzone te synchroniseren op je mobiele technologie als je op reis gaat. Je hoeft het alleen maar te verbinden met de data op je nieuwe bestemming om je apparaat te synchroniseren met de nieuwe tijdzone.

Maar geen enkel apparaat is onfeilbaar, en als je (om wat voor reden dan ook) handmatig moet synchroniseren met je Fitbit, dan lees je hier hoe je dat doet.

Verander de tijd op je Fitbit (met de Fitbit app)

Fitbit-app op een iOS-apparaat

  • Open de Fitbit app op je telefoon
  • Klik op de pagina Dag en navigeer naar je profielfoto
  • Open Afspraken en navigeer naar Tijdzone
  • Verwijder de optie Automatisch instellen
  • Tik gewoon op Tijdzone en verander handmatig naar de juiste tijdzone
  • Nu hoef je alleen nog maar je Fitbit te synchroniseren en je kunt aan de slag!

Fitbit app op een Android apparaat

  • Open de Fitbit app op je telefoon
  • Klik op de pagina Dag en navigeer naar je profielfoto
  • Op deze pagina schakelt u de optie Automatische tijdzone uit
  • Klik vervolgens op Tijdzone selecteren en selecteer de tijdzone waarin u wilt veranderen
  • Synchroniseer je Fitbit-apparaat en je kunt aan de slag!

.

De tijd wijzigen op je Fitbit (vanaf de Fitbit-website)

Wist je dat je de Fitbit app op je telefoon niet nodig hebt om de tijd van je Fitbit aan te passen? Je kunt dit heel eenvoudig vanaf je computer doen door naar de website van Fitbit te gaan.

Dit is hoe je het doet.

  • Log in op je account op de Fitbit-website en klik op instellingen (het symbool lijkt op een tandwiel)
  • Tik op deze pagina op Persoonlijke gegevens onder Instellingen
  • Onder Geavanceerde instellingen wijzigt u de tijdzone die u wilt gebruiken
  • Als u uw tijdzone hebt geselecteerd, klikt u op Versturen en synchroniseert u uw apparaat

Schakel naar een 12-uurs of 24-uurs klok (in de Fitbit app)

Of het nu gaat om wat je gewend bent of dat je voor het gemak het ene horloge boven het andere verkiest, een 24-uurs horloge kan een geweldige optie zijn; Een 24-uurs klok (ook wel militaire tijd genoemd) in vergelijking met een 12-uurs klok kan bijvoorbeeld verwarring veroorzaken of je laten denken dat je de verkeerde tijd hebt.

Gelukkig hebben Fitbit smartwatches een eenvoudige oplossing om tussen de twee te schakelen.

  • Open de Fitbit app en klik op de Today tab
  • Navigeer naar je profiel en tik op Afspraken
  • Klik op Klok weergavetijd en selecteer 24 uur of 12 uur.
  • Synchroniseer uw apparaat

Schakel naar een 12-uurs of 24-uurs klok (vanaf de Fitbit-website).

Net als wanneer je overschakelt naar een andere tijdzone, kun je ook vanaf je computer de tijd veranderen van een 12-uursklok naar een 24-uursklok.

Dit is hoe je het doet.

  • Log in op de Fitbit website en tik op instellingen (dat is het symbool dat lijkt op een tandwiel) in de rechterhoek.
  • Klik vanaf deze pagina op Instellingen en navigeer naar Persoonlijke gegevens.
  • Op deze pagina kunt u uw weergavevoorkeur selecteren door te tikken op Klok weergavetijd
  • Als u klaar bent, scrollt u naar beneden, tikt u op Versturen en synchroniseert u uw apparaat.

Daar heb je het: alle manieren om de tijd op een Fitbit te wijzigen, via de app op het apparaat of vanaf je computer. Het bevat alle instructies die je nodig hebt als je onlangs van tijdzone bent veranderd of als je Fitbit gewoon de verkeerde tijd heeft.

De oplossing is slechts één of twee tikken verwijderd.


Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.